Συνταγή Halwasan – Συνταγή Khambati Halwasan

Το Halwasan είναι μια παραδοσιακή συνταγή των περιοχών του Γκουτζαράτι. Το Halwasan, παρασκευασμένο με χυλό σιταριού και γάλα, εμπλουτισμένο με ξηρούς καρπούς και πολύ εύκολο στην παρασκευή του, μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα για κάθε φεστιβάλ.

Advertisements

Συνταγή Halwasan – Συνταγή Khambati Halwasan

Advertisements

Υλικά για Halwasan
Γάλα πλήρες – 1 λίτρο
Κουάκερ – 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια)
Τσίχλα σταφίδες – 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια)
Γκι – 1/4 φλιτζάνι (60 γραμμάρια)
Καστανή ζάχαρη – 2/3 φλιτζάνι (150 γραμμάρια)
Αμύγδαλα – 20 έως 25
Κάσιους – 20 έως 25
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη – 1/2 κουτ
Κάρδαμο σε σκόνη – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πώς να φτιάξετε Halwasan
Πάρτε λίγο ghee σε ένα γουόκ και ζεστάνετε αρκετά. Προσθέστε τώρα στο γκι τις σταφίδες και τηγανίστε τις σε χαμηλή φωτιά για να ψηθούν και από μέσα. Όταν φουσκώσουν οι σταφίδες και ψηθούν καλά, τις βγάζουμε σε πιατέλα.

Advertisements

 

Τοποθετούμε τον χυλό σε ένα βάζο με το μείγμα και τον αλέθουμε πολύ καλά. Τώρα καβουρδίζουμε τον χυλό με το γκι που περισσεύει ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Όταν ο χυλός ψηθεί καλά, προσθέστε το γάλα και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και μαγειρεύουμε εύστοχα. Βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάει στο κάτω μέρος του γουόκ.

Advertisements

Κόψτε τα αμύγδαλα και τα κάσιους σε μικρά κομμάτια. Όταν το γάλα γίνει πυκνό, προσθέστε ψητές σταφίδες, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, κάσιους και ανακατέψτε καλά. Επίσης, προσθέστε καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το γάλα στο γουόκ.

Advertisements

 

Όταν το μείγμα πήξει, το γκι αρχίζει να αποχωρίζεται από αυτό, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε σε αυτό το μοσχοκάρυδο σε σκόνη και το κάρδαμο και ανακατεύετε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κάσιους.

Advertisements

Όταν δέσει το μείγμα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια μπάρφι. Το λαχταριστό halwasan είναι έτοιμο.

Advertisements

Πρόταση:

Advertisements

Στρώνουμε το χαλουασάν σαν μπάρφι και μετά το κόβουμε σε κομμάτια. Αφήνετε το χαλουασάν να κρυώσει και μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και ladoo και peda από αυτό.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη χρήση της κανονικής ζάχαρης με καστανή ζάχαρη.
Για 12 έως 15 κομμάτια χαλουασάν
Χρόνος – 60 λεπτά

Advertisements
Scroll to Top