Συνταγή Curd Rice – How To Make Curd Rice

Πηγμένο ρύζι .δηλ. Το ρύζι που παρασκευάζεται με τυρόπηγμα, δεν τρώγεται μόνο νόστιμο αλλά είναι και θρεπτικό και υγιεινό. Η παρασκευή του ρυζιού είναι πολύ εύκολη και σίγουρα θα σας αρέσει.

हिन्दी में पढिये : Συνταγή Curd Rice – How To Make Curd Rice

Υλικά για τυρόπηγμα
Ρύζι – 1 φλιτζάνι
Φρέσκο τυρόπηγμα – 2 φλιτζάνια (χτυπημένο καλά)
Γκι ή λάδι – 1 έως 2 κουταλιές της σούπας
Πράσινος κόλιανδρος – 2 έως 3 κουταλιές της σούπας
Asafoetida – 1 πρέζα
Σπόροι κύμινου – 1/2 κουτ
Κόκκινοι ή μαύροι σπόροι μουστάρδας – 1 κουτ
Urad dal – 1/2 κουτ
Φύλλα κάρυ – 10 έως 12
Πράσινο ψυχρό – 2 ψιλοκομμένα
Αλάτι – 1,5 κουταλάκι του γλυκού (για γεύση)
Πώς να φτιάξετε τυρόπηγμα
Καθαρίστε το ρύζι και μουλιάστε το σε νερό για μισή ώρα πριν το μαγείρεμα.

Για την παρασκευή ρυζιού για τυρόπηγμα, ετοιμάστε μαλακό ρύζι. Τοποθετήστε το μουλιασμένο ρύζι σε χύτρα ταχύτητας και προσθέστε 2,5 φλιτζάνια νερό σε αυτό. Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να σιγοβράσει μια φορά. Σβήστε τη φλόγα. Αφού φύγει ο ατμός, ανοίξτε το καπάκι και ελέγξτε το ρύζι. Το μαλακό ρύζι είναι έτοιμο. Βγάλτε το ρύζι σε οποιοδήποτε μεγάλο μπολ.

Πάρτε λίγο γκι σε ένα τηγάνι. Όταν το ghee είναι ζεστό, προσθέστε σπόρους κόκκινου μουστάρδας, σπόρους κύμινου και urad dal. Συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα το urad dal. Τώρα προσθέστε τα φύλλα κάρυ, το πράσινο τσίλι και την ασαφοετίδα. Το Tadka για ρύζι είναι έτοιμο.

Όταν κρυώσει λίγο το ρύζι, προσθέστε τυρόπηγμα, αλάτι και πράσινο κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά. Επίσης, προσθέτουμε το tadka και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Το λαχταριστό πηγμένο ρύζι είναι έτοιμο, σερβίρετε στον ατμό ζεστό και απολαύστε το φαγητό.

Πρόταση:

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 2 έως 3 ολόκληρα κόκκινα πιάτα στο tadka. Εάν θέλετε να έχετε πικάντικο ρύζι, προσθέστε λίγη κόκκινη παγωμένη σκόνη στο tadka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top