Μάθετε πώς να φτιάξετε γέμιση masala dhonsa σε στυλ της Νότιας Ινδίας, η γεύση του πιάτου θα διπλασιαστεί.

Ετοιμάστε στο σπίτι γέμιση παρόμοια με τη γέμιση που βρίσκετε σε εστιατόρια ή ξενοδοχεία. Το Fatafat θα παρασκευαστεί από λιγότερα υλικά και θα καταναλωθεί με εκτίμηση από τα μέλη της οικογένειας.

masala dosa
Το Dhonsa είναι ένα νότιο ινδικό φαγητό που αρέσει σχεδόν σε όλους. Και σε αυτό αρέσει σε όλους η masala dhonsa. Η κατανάλωση masala dhonsa είναι διασκεδαστική μόνο όταν η γέμιση μέσα είναι νόστιμη. Πολλές νοικοκυρές έχουν ένα παράπονο ότι η ψεύτικη γέμιση που βρίσκεται σε εστιατόρια ή ξενοδοχεία δεν φτιάχνεται στο σπίτι. Εδώ θα σας πούμε τη συνταγή της Νότιας Ινδικής Γέμισης της Ντόνσα. Αυτό θα διπλασιάσει τη γεύση της σπιτικής σας dhonsa.
Υλικά (γέμισμα για 4 άτομα)

Advertisements

2 μεσαίου μεγέθους πατάτες (βραστές και πουρέ)
1 κουταλάκι του γλυκού ουράντ νταλ
10 φύλλα γλυκού neem
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ψητά φιστίκια
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού σίκαλη
1/2 κουταλάκι του γλυκού asafoetida
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

Advertisements

Αλάτι για γεύση

Advertisements

Τρόπος παρασκευής

Advertisements

Πάρτε ένα μπολ για vaghar, προσθέστε λάδι, asafoetida, rai, urad dal, ξηρά κόκκινα τσίλι και γλυκό neem. Τηγανίζουμε όλα αυτά για δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το τριμμένο τζίντζερ. Τώρα ανακατέψτε το μείγμα σωστά και αφήστε το να φουσκώσει για λίγα λεπτά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρεμμύδι.

Advertisements

Τρόπος παρασκευής

Advertisements

Τώρα προσθέστε πουρέ πατάτας σε αυτό το μπολ. Προσθέστε αλάτι στη γεύση και ανακατέψτε καλά. Τώρα προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και καλύψτε το μπολ με ένα καπάκι. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για δύο λεπτά. Τέλος, προσθέστε τα φιστίκια σε αυτό το masala και ανακατέψτε. Η γέμιση masala dhonsa είναι έτοιμη.

Advertisements

συμβουλές

Advertisements

-Μπορείτε να προσθέσετε gram dal μαζί με urad dal ενώ μαγειρεύετε.
-Αν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και 1-2 ψιλοκομμένα τσίλι.

Advertisements

Scroll to Top