iOS 17: Οι 10 νέες δυνατότητες


Advertisements

Τον περασμένο Ιούνιο, η Apple ανακοίνωσε το iOS 17 με πολλά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες για το iPhone. Τρεις μήνες με beta αργότερα, η ενημέρωση κυκλοφόρησε για τις συσκευές που κυκλοφόρησαν από το iPhone XS και αργότερα.

Advertisements

Τα 10 νέα βασικά χαρακτηριστικά του iOS 17 είναι τα εξής:

Advertisements

StandBy

Advertisements

Είναι μια νέα προβολή πλήρους οθόνης που παρέχει ευδιάκριτες πληροφορίες που έχουν σχεδιαστεί για να προβάλλονται από απόσταση όταν ένα iPhone βρίσκεται στο πλάι και φορτίζεται, σύμφωνα με την Apple. Η προσαρμόσιμη διεπαφή μπορεί να εμφανίζει ένα ρολόι σε διάφορα στυλ, ένα ημερολόγιο, τις αγαπημένες φωτογραφίες, την πρόγνωση του καιρού, τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής μουσικής, τα widgets και πολλά άλλα.

Advertisements

iOS 17, iOS 17: Οι 10 νέες δυνατότητες

Advertisements

Το StandBy έχει σχεδιαστεί για ένα iPhone που φορτίζει σε κομοδίνο, πάγκο κουζίνας ή γραφείο και υποστηρίζει Live Activities, Siri, εισερχόμενες κλήσεις και μεγαλύτερες ειδοποιήσεις. Η δυνατότητα λειτουργεί επίσης με την always-on οθόνη του iPhone 14 Pro.

Advertisements

Πόστερ προφίλ επαφής

Advertisements

Το iOS 17 επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα πόστερ που θα εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας εισερχόμενης τηλεφωνικής κλήσης στο iPhone άλλου ατόμου. Μπορεί να περιλαμβάνει φωτογραφία ή Memoji, ενώ η γραμματοσειρά και το χρώμα του φόντου μπορεί επίσης να προσαρμοστεί. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στην ενσωματωμένη εφαρμογή Phone και θα είναι επίσης διαθέσιμη για εφαρμογές κλήσεων τρίτων.

Advertisements

NameDrop

Advertisements

Επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα στοιχεία επικοινωνίας φέρνοντας τα iPhone τους κοντά. Και τα δύο άτομα μπορούν να επιλέξουν τους συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου ή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα ήθελαν να μοιραστούν και μπορούν επίσης να μοιραστούν τα πόστερ επαφών τους.

Advertisements

Live Voicemail

Advertisements

Παρέχει καταγραφή ήχου σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη καθώς κάποιος αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή. Εάν ο χρήστης κρίνει ότι το μήνυμα είναι σημαντικό, μπορεί να λάβει την κλήση ενώ ο καλών αφήνει το μήνυμά του. Η Apple λέει ότι οι κλήσεις που προσδιορίζονται ως ανεπιθύμητες από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απορρίπτονται αμέσως.

Advertisements

Swipe για απάντηση στο iMessage

Advertisements

Στην εφαρμογή Μηνύματα, οι χρήστες μπορούν τώρα να σύρουν προς τα δεξιά σε οποιοδήποτε μήνυμα για να στείλουν μια απάντηση.

Advertisements

Διαδραστικά Widgets

Advertisements

Είναι πλέον διαθέσιμα στο iPhone σε όλη την Αρχική οθόνη, την οθόνη κλειδώματος και το Standby. Η Apple έδωσε μερικά παραδείγματα για το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως η επισήμανση μιας υπενθύμισης ως ολοκληρωμένη, η αναπαραγωγή ή η παύση ενός τραγουδιού ή podcast και ο έλεγχος αξεσουάρ στην εφαρμογή Home και θα υπάρχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες καθώς ενημερώνονται οι εφαρμογές τρίτων με υποστήριξη τους επόμενους μήνες.

Advertisements

Βελτιωμένο Autocorrect

Advertisements

Η Apple λέει ότι το iOS 17 περιλαμβάνει ένα μοντέλο γλώσσας τελευταίας τεχνολογίας για πρόβλεψη λέξεων που θα βελτιώσει σημαντικά τo autocorrect στο iPhone. Κατά την πληκτρολόγηση, η μηχανική εκμάθηση στη συσκευή θα διορθώσει έξυπνα τα λάθη με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ. Επιπλέον, οι χρήστες θα λαμβάνουν πλέον προγνωστικές προτάσεις κειμένου ενσωματωμένα καθώς πληκτρολογούν, επιτρέποντας την προσθήκη λέξεων ή ολόκληρων προτάσεων πατώντας το πλήκτρο διαστήματος.

Advertisements

iOS 17, iOS 17: Οι 10 νέες δυνατότητες

Advertisements

Η αυτόματη διόρθωση έχει μια ενημερωμένη σχεδίαση στο iOS 17 που υπογραμμίζει εν συντομία μια αυτόματη διόρθωση λέξης. Πατώντας σε μια υπογραμμισμένη λέξη αποκαλύπτεται η αρχική λέξη που πληκτρολογήθηκε, καθιστώντας εύκολη τη γρήγορη επαναφορά της αλλαγής. Το σύστημα θα μάθει επίσης τις συνήθειες πληκτρολόγησης του χρήστη με την πάροδο του χρόνου και θα αποφύγει κάποιες διορθώσεις.

Advertisements

Χάρτες της Apple εκτός σύνδεσης

Advertisements

Οι Χάρτες της Apple αποκτούν επιτέλους μια βασική λειτουργία του Google Maps στο iOS 17 με τη δυνατότητα λήψης χαρτών για χρήση εκτός σύνδεσης. Η Apple λέει ότι οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν μια συγκεκριμένη περιοχή χάρτη και να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλοήγηση βήμα προς βήμα, να δουν την εκτιμώμενη ώρα άφιξής τους, να βρουν μέρη και πολλά άλλα όταν ένα iPhone δεν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Advertisements

Sticker Drawer

Advertisements

Παρέχει πρόσβαση σε όλα τα αυτοκόλλητα, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων αυτοκόλλητων Live Sticker, emoji, Memoji και iMessage σε ένα μέρος. Τα ζωντανά αυτοκόλλητα μπορούν να δημιουργηθούν αγγίζοντας και κρατώντας ένα αντικείμενο σε μια φωτογραφία, όπως μια γάτα ή έναν σκύλο.

Advertisements

Το “Hey Siri” είναι πλέον απλώς Siri

Advertisements

Η Apple έχει απλοποιήσει τη φωνητική εντολή για την κλήση του Siri στο iPhone και σε άλλες συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPad, Mac, HomePod και των πιο πρόσφατων AirPods Pro. Αντί για “Hey Siri”, οι χρήστες μπορούν πλέον απλώς να πουν “Siri” για να ενεργοποιήσουν τον φωνητικό βοηθό και μπορούν να εκδίδουν πολλαπλές εντολές διαδοχικά χωρίς να χρειάζεται να πουν ξανά “Siri”.

Advertisements

 

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top