8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]


Advertisements

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το Tour d’Excellence της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) έφτασε στον τελικό του προορισμό στη Ντόχα του Κατάρ, μετά από 34 ημέρες και 8.000 χλμ. οδήγησης. Τα δύο πληρώματα, με επικεφαλής τον Frank M Rinderknecht, CEO της Rinspeed AG και τον Rainer Zietlow, ιδιοκτήτη του Challenge4.de, έφυγαν από τη Γενεύη στις 28 Αυγούστου. Η άφιξη στη Ντόχα όχι μόνο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση αυτού του απίστευτου ταξιδιού, αλλά και γιορτάζει τα επερχόμενα εγκαίνια του φεστιβάλ αυτοκινήτου GIMS Qatar 2023 που θα καταλάβει την πόλη της Ντόχα και πέρα από τις 5 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Advertisements

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz, είδε τα δύο πληρώματα να διασχίζουν την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Ελλάδα(!), την Τουρκία, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία, χωρίς καμία βοήθεια. Αυτή η περιπέτεια σημαδεύτηκε από καθημερινές και μοναδικές προκλήσεις, ζέστη, αξέχαστες εμπειρίες και συναντήσεις.

Advertisements

, 8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Advertisements

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της περιοδείας ήταν η καινοτόμος χρήση της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την απαραίτητη εφευρετικότητα. Οι συμμετέχοντες εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη 26 διαφορετικών εφαρμογών φόρτισης οχημάτων, μιας τοπικής κάρτας SIM και της πολύτιμης βοήθειας φιλικών βοηθών για μετάφραση και πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, διασφαλίζοντας ότι θα μπορούσαν να φορτίσουν τα ηλεκτρικά οχήματά τους.

Advertisements

Πρώτον, η επιτυχία του Tour d’Excellence δείχνει ότι η τρέχουσα τεχνολογία EV από την Ευρώπη είναι αξιόπιστη και, σε κάποιο βαθμό, αρκετά ευέλικτη. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για τη διαλειτουργικότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για την τυποποίηση των κανόνων χρέωσης ή απλώς του δικτύου υποδομών επαναφόρτισης σε μια χώρα.

Advertisements

Το Φεστιβάλ αυτοκινήτου GIMS Qatar 2023 στοχεύει να φιλοξενήσει 200.000 επισκέπτες και 1.000 διαπιστευμένα μέσα, ανάμεσά τους τα ελληνικά Autonomous.gr και Techblog.

Advertisements

Αριστεία, καινοτομία και πρωτοποριακό πνεύμα

Η GIMS εγκαινίασε το Tour d’Excellence για να ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ των δύο πόλεων υποδοχής της, της Γενεύης και της Ντόχα. Όπως εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της GIMS, Sandro Mesquita: “Η αριστεία, η καινοτομία και το πρωτοποριακό πνεύμα είναι τα βασικά στοιχεία του GIMS DNA. Η ιδέα του Tour d’Excellence είναι να εκδηλώσει αυτό το πνεύμα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την πρόσφατη πρόοδο του κλάδου στην ηλεκτροκίνηση. Frank, Rainer και η ομάδα τους κατάφεραν με επιτυχία μια πρόκληση που δεν ήταν αυτονόητη. Ένας καλός οιωνός για το GIMS Qatar 2023, που ανοίγει τις πύλες του σε λίγες μέρες, και που ήταν επίσης μια εξαιρετική πρόκληση!».

Advertisements

Advertisements


Advertisements


AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top