38 χρόνια άφαντος ο ταχυδρόμος στ’ Αφάντου, της Ελένης Καραγιάννη


Advertisements

38 χρόνια άφαντος ο ταχυδρόμος στ’ Αφάντου

Advertisements

Είναι απορίας άξιο γιατί στην εποχή της τεχνικής νοημοσύνης να ψάχνουμε ακόμα τις επιστολές μας απ’ το ταχυδρομείο στ’ Αφάντου.  Τ’ Αφάντου βρίσκεται σε ένα κομβικό μέρος στο νησί και το επίκεντρο πολλών εξελίξεων καθημερινά, είτε πρόκειται για θέματα περιβάλλοντος, είτε πολιτικής είτε ακόμα και επενδύσεων.

Advertisements

Το μέρος που έχει γίνει διάσημο για την πολυσυζητημένη επένδυσή του στην περιοχή του Γκολφ και γενικά για τα’ Αφάντου δηλαδή σημείο αναφοράς της  επικαιρότητας.

Advertisements

Η ονομασία του χωριού που δεν είναι πλέον χωριό προερχόταν σύμφωνα με την παράδοση από το γεγονός ότι ήταν ένα μέρος που λεηλατούσαν οι πειρατές και για να μην «φαίνεται» από τη θάλασσα οι πρόγονοί μας Αφαντενοί το μετέφεραν ανάμεσα στα βουνά προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός.  Οπότε πήρε και την ονομασία του Αφάντου.  Υπάρχουν κι άλλες παραδόσεις αλλά αυτή είναι η επικρατέστερη.

Advertisements

Για να μην μακρηγορούμε ο οικισμός επεκτάθηκε με την πάροδο των χρόνων εκτός των ορίων του αρχικού οικισμού όπως τον είχαν αποτυπώσει και οι Ιταλοί κατακτητές και πλέον έχει απλωθεί στα γύρω βουνά , την παραλία και προς τα Κολύμπια.

Advertisements

Εμείς, η οικογένειά μου δηλαδή υπήρξαμε από τους «άτυχους» ή τυχερούς που ζήσαμε προς την πλευρά της παραλίας όταν ακόμα τα σπίτια ήταν μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού και ήταν συχνότερο να συναντήσουμε φίδι στο δρόμο μας παρά άνθρωπο για να μιλήσουμε.

Advertisements

Το θέμα είναι πως ενώ σε ολόκληρο το νησί υπάρχουν ταχυδρομικές θυρίδες ή ταχυδρόμος που να εξυπηρετεί τους κατοίκους που βρίσκονται εκτός του βασικού οικισμού, στ’ Αφάντου δεν υπάρχουν ούτε θυρίδες ούτε ταχυδρόμος για τα σπίτια εκτός οικισμού.

Advertisements

Οι οχλήσεις μας αλλεπάλληλες προς το Ταχυδρομείο της Ρόδου και ο ένας να μεταδίδει τις ευθύνες στον άλλο για το ότι δεν υπάρχουν ταχυδρομικές θυρίδες εδώ και 38 χρόνια που ζούμε εκεί, έχουμε χάσει λογαριασμούς, εμπιστευτική αλληλογραφία και οτιδήποτε άλλο, συμπεριφορές εντελώς παράνομες και καταχρηστικές.

Advertisements

Πολλές φορές μάλιστα μας απαντάνε ότι δίδεται η αλληλογραφία μας σε συγγενείς, δηλαδή δεν έχει φθάσει ποτέ στα χέρια μας και ένας Θεός ξέρει τι είδους έγγραφα κρατάνε στα χέρια τους μη εξουσιοδοτημένα άτομα από εμάς.  Άλλωστε πολλές φορές έχουμε υποστεί ζημίες που ανέρχονται σε καθυστερήσεις ενημερώσεων λογαριασμών και λοιπών εγγράφων που δεν λάβαμε ποτέ.

Advertisements

Προσωπικά το θεωρώ κατάντια να προσφεύγω και να δημοσιοποιώ αυτή την αδιαφορία όλων στο θέμα της επικοινωνίας.  Όπως επίσης υπάρχει μεγάλη αδιαφορία και στο θέμα της ονοματοδοσίας των δρόμων στους εν θέματι οικισμούς .  Τελικά γιατί να ενδιαφέρεται κάποιος για την ασφάλεια των ταχυδρομείων αφού οι επιστολές μας έχουν πάει εκεί που θέλει ο ε0κάστοτε διαχειριστής της αλληλογραφίας μας. 

Advertisements

Το 2008 είχα κάνει παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Αφάντου με επιστολή μου για το θέμα αυτό κάτι με το οποίο βέβαια δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς.

Advertisements

Τέλος μιας και οι αντιλαμβάνομαι συσπείρωση δυνάμεων που στο παρελθόν έχουν συγκρουσθεί για το καλό αυτού του τόπου, εύχομαι άμεσα να επιλυθούν τα θέματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τους Αφαντεντούς κυρίως το θέμα των επικοινωνιών, της αλληλογραφίας και της ονοματοδοσίας των δρόμων.

Advertisements

Ελένη Ν. Καραγιάννη

Αθλήτρια Τριάθλου     

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top