Ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα για την ποιότητα του νερού στις Καλυθιές


Advertisements

Με αφορμή ψευδή δημοσιεύματα, για την ποιότητα του νερού στις Καλυθιές,  από το Γραφείο του  Προέδρου της  ΔΕΥΑΡ Δημήτρη Τσίκκη,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

Advertisements

« Οι ανεύθυνες ανακοινώσεις , που σκοπό που έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες δείχνουν και τονεπικίνδυνο τρόπο που κάποιοι πολιτεύονται, ενόψει των δημοτικών εκλογών. 

Advertisements

Κανένα πρόβλημα, δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει στο νερό, με το οποίο η ΔΕΥΑΡ, υδροδοτεί την Κοινότητα Καλυθιών

Advertisements

Ψευδώς αναφέρεται, στο σχετικό δημοσίευμα, ότι οι δεξαμενές δεν έχουν καθαριστεί. Τα σχετικά έγγραφα ,για την ανάθεση και την ολοκλήρωση των εργασιών, είναι αναρτημένα και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προς ενημέρωση των πολιτών.  

Advertisements

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι, όλες οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, που προβλέπεται για τον καθαρισμό ,των δεξαμενών πόσιμου νερού, και απολυμαίνονται κανονικά. 

Advertisements

Το χημείο της ΔΕΥΑΡ ελέγχει το πόσιμο νερό σε όλο το δίκτυο μας, και η διοίκηση της εγγυάται την ποιότητα που καταλήγει στους καταναλωτές. 

Advertisements

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με την προσωρινή θολότητα του νερού,  αυτή οφείλεται στην διακοπή της ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των κεραυνών, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας, η συγκεκριμένη γεώτρηση. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήσαμε σήμερα, εικάζουμε ότι υποχώρησε κάποιο τοίχωμα της γεώτρησης, και προκάλεσε την προσωρινή θολότητα. Για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, θέσαμε εκτός λειτουργίας τη συγκεκριμένη γεώτρηση, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη. 

Advertisements

Προς κάθε κατεύθυνση ενημερώνουμε, ότι  η διάδοση ή η  διασπορά ψευδών ειδήσεων, δημόσια ή μέσω του διαδικτύου, που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο και πανικό  σε  αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, αναγκάζοντάς τους, να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση. 

Advertisements

Για εμάς η προάσπιση και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα μας, και δεν θα επιτρέψουμε στο βωμό του λαϊκισμού, και της μικροπολιτικής, να την εκμεταλλευτούν οι επιτήδειοι, που αναζητούν σωσίβιο, για την εκπλήρωση των προσωπικών τους φιλοδοξιών»

Advertisements

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η δυναμική των παρατάξεων που διεκδικούν τον Δήμο Ρόδου;

Advertisements

Ποιον Θεωρείτε Καταλληλότερο Για Δήμαρχο Ρόδου; (6η Έρευνα) – Ψηφίστε !

Advertisements

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Advertisements
AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top