Το Pixel 8 θα αποκτήσει τελικά το Gemini Nano AI της Google


Advertisements

Η Google θα φέρει τελικά το Gemini, το νέο μοντέλο μεγάλης γλώσσας της εταιρείας, στα smartphone Pixel 8. Το τηλέφωνο θα ενσωματώνει το Gemini Nano, μια έκδοση του μοντέλου που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί τοπικά σε προσωπικές συσκευές.

Advertisements

Αυτό έρχεται μετά από μια επιτυχημένη κυκλοφορία στο Pixel 8 Pro στα τέλη του περασμένου έτους και στο Samsung Galaxy S24 τον Ιανουάριο.

Advertisements

Το Pixel 8 διαθέτει το ίδιο τσιπ Tensor G3 της Google με το Pro, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιταχύνει την απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης. Επομένως, η συνολική εμπειρία θα πρέπει να είναι παρόμοια και με τα δύο gadget. Θα κυκλοφορήσει στο επόμενο Pixel Feature Drop, αλλά μόνο ως προεπισκόπηση προγραμματιστή προς το παρόν, καθώς η εταιρεία θέλει να συγκεντρώσει σχόλια και να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν ομαλά στο τηλέφωνο με ελαφρώς χαμηλότερες προδιαγραφές.

Advertisements

Η Google είχε πει αρχικά ότι το Pixel 8 δεν μπορούσε να χειριστεί το Gemini στη συσκευή λόγω “περιορισμών υλικού”, παρά το γεγονός ότι είχε το ίδιο τσιπ με το μοντέλο Pro. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο τηλεφώνων είναι η κατανομή της μνήμης RAM.

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top