Τι περιμένουμε από το «Scary Fast» Event της Apple στις 30 Οκτωβρίου


Advertisements

H Apple πρόκειται να πραγματοποιήσει την εκδήλωση “Scary Fast” τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 5:00 μ.μ. ώρα Ειρηνικού (31 Oκτωβρίου 2 π.μ. στην Ελλάδα). Είναι η πρώτη φορά που το Κουπερτίνο διοργανώνει ένα event τόσο αργά.

Advertisements

Το “Scary Fast” θα επικεντρωθεί στα Mac, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το artwork της Apple για την εκδήλωση. Στον ιστότοπο της Apple, μάλιστα, υπάρχει ένα λογότυπο της που μεταμορφώνεται στο εικονίδιο του Mac Finder.

Advertisements

Όσο για το τι θα δούμε εκεί, οι γνώμες διίστανται αλλά ακούγεται ότι θα πάρουμε όλη τη σειρά chip M3.

Advertisements

MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών

Advertisements

Τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών ενημερώθηκαν με τσιπ M2 Pro και ‌M2‌ Max τον Ιανουάριο του 2023, επομένως είναι νωρίς για μια νέα ενημέρωση, αλλά δεν είναι και απίθανο η Apple να ανανεώσει έναν Mac δύο φορές σε έναν χρόνο.

Advertisements

Η Apple αναμένεται να ενημερώσει τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών με τα τσιπ M3 Pro και M3 Max επόμενης γενιάς, τα οποία θα έρθουν λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η Apple παρουσίασε τα τσιπ ‌M2‌ Pro και ‌M2‌ Max.

Advertisements

Το βασικό τσιπ M3 Pro θα έχει CPU 12 πυρήνων και GPU 18 πυρήνων, με διαθέσιμες αναβαθμίσεις για CPU 14 πυρήνων και GPU 20 πυρήνων. Το βασικό τσιπ M3 Max θα έχει GPU 16 πυρήνων και GPU 32 πυρήνων, με δυνατότητα αναβάθμισης σε GPU 40 πυρήνων.

Advertisements

Η αναβάθμιση από ‌M2‌ Pro/‌M2‌ Max σε M3 Pro και M3 Max θα φέρει αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην απόδοση, ειδικά όταν πρόκειται για τη GPU και την ικανότητα του MacBook Pro να τρέχει παιχνίδια υψηλής προδιαγραφών.

Advertisements

Μια πρόσφατη φήμη από το DigiTimes υποδηλώνει ακόμα ότι τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών θα έχουν πιο αποδοτικές οθόνες miniLED.

Advertisements

iMac

Advertisements

Η Apple δεν έχει ανανεώσει το iMac 24 ιντσών από το 2021 και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το τσιπ M1. Το iMac αναμένεται να ενημερωθεί στην εκδήλωση της Apple και η νέα έκδοση θα χρησιμοποιεί το τσιπ M3, το ίδιο τσιπ που θα υπάρχει στο MacBook Pro 13 ιντσών.

Advertisements

Το άλμα από το M1 στο M3 θα βελτιώσει την απόδοση τόσο της CPU όσο και της GPU, αλλά περισσότερο της GPU. Το τσιπ M3 υποστηρίζει περισσότερη μνήμη RAM, ώστε να μπορούμε να δούμε περισσότερη μέγιστη διαθέσιμη μνήμη με μια ενημέρωση, καθώς και έναν SSD μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Advertisements

Αξιοσημείωτες σχεδιαστικές αλλαγές στην οθόνη δεν περιμένουμε αλλά ο Mark Gurman του Bloomberg πιστεύει ότι η Apple θα μεταφέρει και θα επανασχεδιάσει ορισμένα από τα εσωτερικά εξαρτήματα του iMac, με μια νέα διαδικασία κατασκευής που θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση της βάσης.

Advertisements

Μια αναβάθμιση σε Wi-Fi 6E είναι πιθανή, όπως και σε Bluetooth 5.3. Αυτές είναι τεχνολογίες που εισήχθησαν σε άλλους Mac τον τελευταίο χρόνο. Το M3 iMac φέρεται να τεστάρεται σε πορτοκαλί, μπλε, ροζ και ασημί φινιρίσματα, επομένως θα πρέπει να δούμε μερικές από τις ίδιες επιλογές χρωμάτων που ήταν διαθέσιμες με το M1‌ iMac.

Advertisements

Αξεσουάρ USB-C

Advertisements

Η Apple αναμένεται να καταργήσει τη θύρα Lightning σε πολλά από τα αξεσουάρ Mac της, όπως το Magic Mouse, το Magic Trackpad και το Magic Keyboard. Αντί για Lightning, αυτές οι συσκευές θα υιοθετήσουν μια θύρα USB-C ως μέρος της μετάβασης της Apple σε USB-C σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων της.

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top