Συγκλονιστικά βίντεο από τις διασώσεις με Super Puma στην Καρδίτσα

Στο Γήπεδο Καρδίτσας οι απεγκλωβισθέντες

Advertisements

Στο γήπεδο της Καρδίτσας μεταφέρονται με τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής οι διασωθέντες από τις πληγείσες περιοχές. Εκεί τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο ασθενοφόρα αλλά και πολλοί εθελοντές. Όσοι χρειάζονται νοσηλεία μεταφέρονται στο νοσοκομείο και όσοι χρειάζονται στέγη μεταφέρονται στο Α’ Δημοτικό σχολείο.

Advertisements

Καρδίτσα – δήμαρχος Παλαμά, Γ. Σακελλαρίου: Εκείνο που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές

Advertisements

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, αναφερόμενος στις τεράστιες και ανυπολόγιστες ζημιές που δέχθηκε η περιοχή από την κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ημέρες.

Advertisements

Ο ίδιος, όπως μας λέει, είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του λόγω του ύψους του νερού που βρίσκεται έξω από αυτό και φτάνει στα δύο μέτρα, ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ήρθαν πέντε βάρκες που θα βοηθήσουν σημαντικά στον απεγκλωβισμό κατοίκων του δήμου καθώς μόνο αυτές έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τα σπίτια και να μεταφέρουν τους πολίτες με ασφάλεια σε άλλο χώρο.

Advertisements

Η πόλη του Παλαμά έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, δεν μπορεί να γίνει κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά εκείνο που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές, να μη θρηνήσουμε, όπως εξηγεί, συνανθρώπους μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση -τονίζει- βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις, οι καλλιέργειες αποκαθίστανται, η ανθρώπινη ζωή όμως όχι, δεν επανέρχεται, καταλήγει ο ίδιος.

Advertisements

Scroll to Top