Στην «άγνωστη» κατακόμβη Αγίου Νικήτα Δαματριάς ο Νίκος Γερονικόλας


Advertisements

Την κατακόμβη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικήτα Δαματριάς επισκέφθηκε υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Νικόλαος Γερονικόλας, συνοδεύομενος από τον πατέρα Νικήτα Μπάρδο με σκοπό να δει από κοντά το σπουδαίο μνημείο ιστορίας και χριστιανισμού του τόπου μας και να καταγράψει τις ανάγκες των απαραίτητων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν ώστε αυτό να αναδειχθεί όπως του αξίζει.

Advertisements

Ο πάτερ Νικήτας εξήγησε ότι άμεση ανάγκη είναι η βελτίωση του δρόμου προς το μνημείο, ώστε οι πιστοί και οι περιηγητές να μπορούν εύκολα να το επισκεφθούν. Μάλιστα, ο ιερέας εξέφρασε τη χαρά του, καθώς όπως είπε «είναι η πρώτη φορά που πολιτικός επισκέπτεται τον ιερό και ιστορικό αυτό χώρο τα τελευταία 15 χρόνια».

Advertisements

Advertisements

Από τη δική του πλευρά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νικόλαος Γερονικόλας διαβεβαίωσε τον ιερέα ότι «η ιστορική κατακόμβη Αγίου Νικήτρα Δαματριάς θα βρεθεί σε πρώτη προτεραιότητα ανάδειξης από την Αρχή Οργάνωσης, καθώς πρόκειται για ένα από τα άγνωστα για τους πολίτες, μνημεία της Ροδίτικης ιστορίας».

Advertisements

«Αποτελεί προτεραιότητά μας» τόνισε ο κ. Γερονικόλας «όχι μόνο η ουσιαστική ανάδειξη όλων των μνημείων του τόπου μας, αλλά και η λειτουργική τους σύνδεση με την τοπική κοινωνία και το τουριστικό προϊόν μας».

Advertisements

Η επίσκεψη στην κατακόμβη του Αγίου Νικήτα – Δαματριάς, πλαισιώθηκε από τους υποψήφιους και τις υποψήφιες συμβούλους: Σεβαστή Αντωνάκη, Αικατερίνη Παπασταμάτη, Σταματία Καλλιστή, Χρυσάνθη Πηδιάκη και Γιώργο Πηδιάκη. Την Εκκλησιαστική Επιτροπή εκπροσώπησαν οι: Δήμητρα Εξαδακτυλου, Δημήτριος Πηδιάκης και ο πατέρας Νικήτας Μπάρδος.

Advertisements

Advertisements
AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top