Σε πολύκεντρο θα μετατραπεί το πρώην Δημοτικό Σχολέιο Μαγουλά

[ad_1]

Ολοκληρώθηκε η ένταξη του έργου για την αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην Δημοτικού σχολείου Μαγουλά με την ανάρτηση της σχετικής απόφασης από την Περιφέρεια Κρήτης έπειτα από σχετικό αίτημα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών και από την Περιφέρεια, το έργο προχωρά στο επόμενο στάδιο, αυτό της δημοπράτησης προκειμένου να ξεκινήσουν πλέον οι εργασίες.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, «έργα που προγραμματίζονται και υλοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής φανερώνουν την προσήλωσή της στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων και στην ανάδειξη των οικισμών».
«Οραματιζόμαστε, προγραμματίζουμε, υλοποιούμε, συνεχίζουμε για το σύνολο των δημοτών με σιγουριά και αξιοπρέπεια» τονίζει ο Δήμαρχος.

Το έργο περιλαμβάνει εκτεταμένες παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις στο σύνολο των κτηριακών εγκαταστάσεων του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαγουλά με σκοπό να παραδοθεί ένα σύγχρονο πολύκεντρο για τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών και αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων της Δημοτικής αρχής στον οικισμό Μαγουλά.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της ανάπλασης εντός του χωριού, η ασφαλτόστρωση κοινοτικής οδοποιίας και η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας.
Σε στάδιο υλοποίησης και σχετικών εγκρίσεων, μελετών, αδειών και υποβολής τεχνικών δελτίων για τον οικισμό Μαγουλά είναι η επέκταση του δημοτικού φωτισμού, η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης, η δεύτερη φάση της ανάπλασης εντός του οικισμού, η ασφαλτόστρωση κοινοτικών και αγροτικών οδών και η ολοκλήρωση της ανασκαφής του Θολωτού Μινωικού Τάφου οικισμού Μαγουλά, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ανασκαφής από τους αρχαιολόγους Αθανασία Κάντα και Βίλη Αποστολάκου.
Επισημαίνεται επίσης ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης της «Γρα Βρύσης» με την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και το αίτημα που έχει υποβληθεί, για την ένταξη στα νεώτερα μνημεία»[ad_2]

Source link

Scroll to Top