Πρόκριση με Βραζιλιάνικο «άρωμα» για την Δήμητρα

[ad_1]

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου πήρε η Δήμητρα Δαματριάς που επικράτησε με 3-2 του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας στο γήπεδο Παστίδας. Δύο γκολ σημείωσε ο Γκάμπριελ Κομίνι και ένα ο Αρτούρ Ντορέλες για την ομάδα του Γιώργου Ξύπα, που συνεχίζει στον θεσμό. Ο Χύρα τα δύο γκολ των «κιτρινόμαυρων», που θα αφοσιωθούν πλέον μόνο στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα ματς που έδωσαν στο πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό ωφέλησε φανερά τους γηπεδούχους. Μόλις στο 12ο λεπτό ο Βραζιλιάνος Ντορέλες με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του Γιώργου Ξύπα. Οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν άμεσα την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Κοστόφ στο 16΄ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Πηδιάκη. Στο 23΄ ο Κωστιού έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, επιχείρησε το σουτ, με τον Καραγιάννη να αποκρούει και τον Κομίνι στην επαναφορά να πετυχαίνει το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 38΄ η Δήμητρα είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει αέρα τριών τερμάτων, ωστόσο ο Πλαγγέντης αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Καραγιάννη. Στο 40΄ ο Χύρα έκλεψε την μπάλα, πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Πηδιάκη μειώνοντας σε 2-1. Ο Άγιος Γεώργιος βρήκε ψυχολογία και πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο έφτασε στην ισοφάριση. Ο Αλιάι με κάθετη πάσα βρήκε τον Χύρα στα αριστερά, αυτός πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Στην επανάληψη η ομάδα του Φιλήμονα Μιχαλάκη μπήκε με διάθεση να ανατρέψει το ματς, έχοντας την ψυχολογία της γρήγορης ισοφάρισης. Στο 55΄ ο Θεοδωρή βρήκε τον Χατζηνικόλα που πλάσαρε άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Πηδιάκης απέκρουσε το μακρινό σουτ του Σκυλλαράκη. Οι γηπεδούχοι παρά την πίεση που δέχτηκαν, κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο 68ο λεπτό. Ο Κομίνι εκμεταλλεύτηκε την ανισορροπία στην άμυνα του Αγίου Γεωργίου, έφυγε πίσω από το κέντρο και με άψογο πλασέ νίκησε τον Καραγιάννη για το 3-2. Το γκολ επηρέασε αρκετά τον Άγιο Γεώργιο που είχε ωστόσο μεγάλη ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 80΄ ο Σκυλλαράκης βρήκε εξαιρετικά τον Χατζηνικόλα, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Πηδιάκη, αλλά ο Μόσχος Θεουλάκης απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.

MVP

Ο Γκάμπριελ Κομινι με δύο τέρματα ήταν αυτός που οδήγησε την Δήμητρα σε μια πολύ δύσκολη πρόκριση κόντρα σε ομάδα ανώτερης κατηγορία. Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και ο Μεταξάς Κώστας.

Στο ύψος του

Ο Ντούτσε Αλιάι ήταν αυτός που ξεχώρισε στην μεσαία γραμμή του Αγίου Γεωργίου, ενώ ο Φράνκο Χύρα προσπάθησε για ακόμα ένα ματς πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Διαιτησία

Πατσιόπουλος Θωμάς

Βοηθοί: Δραγάτης, Χατζηνικόλας

Οι συνθέσεις:

Δήμητρα Δαματριάς (Γιώργος Ξύπας): Πηδιάκης Ε, Κωνσταντινίδης, Κώστας, Σαράντης Σ, Νικολάου (40΄ Θεουλάκης Α), Εξαδάχτυλος Σ (60΄ Θεουλάκης Μ), Ντορέλες, Εξαδάχτυλος Μ (60΄ Γιουλάι), Κωστιού, Κομίνι, Πλαγγέντης (88΄ Οίκουτας)

Άγιος Γεώργιος (Φιλήμονας Μιχαλάκης): Καραγιάννης, Κουτσουμπάρης, Ρούφας, Καϊλακής (46΄ Χατζηνικόλας), Σκυλλαράκης, Κουτσούκης, Διονυσακόπουλος, Ταντίκης, Κοστόφ (48΄ Θεοδωρή), Χύρα, Aλιάι

Slide Anything shortcode error: A valid ID has not been provided

[ad_2]

Source link

Scroll to Top