Πραγματικότητα ο νέος παιδικός σταθμός Ιαλυσού

[ad_1]

Άλλη μια σπουδαία μέρα για την πόλη μας , Ξεκινά αύριο την λειτουργία του στο υπερσύγχρονο κτήριο φιλοξενώντας τα πρώτα 65 βρέφη και προνήπια και θα αυξηθούν συνολικά στα 80.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο με προϋπολογισμό 2.110.000€ .

Ο χώρος παραχωρήθηκε κατόπιν διεκδίκησης στον Δήμο Ιαλυσού το 2000 έκταση 18 στρέμματα επι της λεωφόρου Ηρακλειδών και Καλλιπάτειρας και δόθηκαν στο Δήμο Ρόδου τα 2.500 μ κατά κυριότητα από τον Περιφερειάρχη με αντίστοιχη τροποποίηση του σχεδίου πόλεως ! 

Χρηματοδοτήθηκε με 84.000 € για εξοπλισμό , σύνδεση με ΔΕΗ 18.000 € και για ύδρευση -αποχέτευση 17.000€ ενταγμένα επιπλέον στο ΕΣΠΑ ΠΝΑ 

Το προσωπικό του σταθμού προσλήφθηκε μέσω ΕΣΠΑ ΠΝΑ .

 Η φιλοξενία των παιδιών χρηματοδότειται και αυτή από το ίδιο πρόγραμμα.

Η 20ετης πορεία ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ υπενθυμίζοντας ότι: 

1. Το 2000 κατασκευάστηκε το 3 νηπιαγωγείο Ιαλυσουύ στην Ιξιά από ίδιους πόρους 

2. Το 2003 παραδόθηκε το πρώτο βιοκλιματικό λύκειο ΓΕΛ σε όλη την Ελλάδα ( Β ΚΠΣ) 

3. Το 2010 ξεκίνησε το 1ο ολοήμερο νηπιαγωγείο στην περιοχή Αγία Παρασκευή με δωρεά, κτήματος 5.5 στρεμμάτων με την εκκλησία ,από την ευεργέτη της πόλης μας Κ Ντόλυ Οικονομίδη ( 3ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ) 

4. Το 2010 ξεκίνησε το νέο 1ο δημοτικό σχολείο Ιαλυσού που φιλοξενεί 300 μαθητές στην περιοχή Αμπελλα ” και η αγορά του κτήματος έγινε από τον αείμνηστο πρόεδρο Τριαντών Παρασκευα Ελευθέριο . ( 35.000μ – 3ο ΚΠΣ) 

5. Στο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο παραδόθηκε το 2019 το νέο γήπεδο λυκείου Ιαλυσού για χρήση από τους μαθητές και αθλητές με προϋπ 310.000 € . Χρηματοδότηση ίδιοι πόροι – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

6. Σήμερα , το 2023 ξεκινά να λειτουργεί ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός Ιαλυσου 

7. Δυστυχώς το πούλμαν που αγοράστηκε από τον δήμο ιαλυσου για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών και για άλλες δράσεις έχει φύγει από την πόλη μας

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ που επενδυσαμε την Ιαλυσό με νέα σύγχρονα κτήρια και πλήρεις προδιαγραφές . Συνολικά , 1 βρεφονηπιακός σταθμός , 3 νηπιαγωγεία ,3 δημοτικά , 1γυμνασιο ,1 γενικό λύκειο .

Στη πόλη μας λειτουργούν άλλοι 3 παιδικοί σταθμοί με αξιόλογα αποτελέσματα .

Ευχόμεθα καλή επιτυχία στο 15 μελες εξειδικευμένο προσωπικό με υπεύθυνη την κυρία Δ Συντιχάκη ( Dimitra Sintichaki ) και συγχαρητήρια για τον Ζήλο που έχουν δείξει για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού .

Επενδύουμε στην Παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας ! 

Ο Τ Δήμαρχος Ιαλυσού και υποψήφιος με την παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο ΣΤΕΡΓΟΣ Σ. ΣΤΑΓΚΑΣ και 

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού , υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ιαλυσου Ρόδου με την παράταξη ΕΝΑ – ΕΝΩΝΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ! Στεφάνια Σ Σταγκα. 

Ποιον Θεωρείτε Καταλληλότερο Για Δήμαρχο Ρόδου; (6η Έρευνα) – Ψηφίστε !

Διαβάστε επίσης: 10 Χρόνια Rodosreport – 10 χρόνια σταθερά στην κορυφή !

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

[ad_2]

Source link

Scroll to Top