Περιοδεία Γιάννη Αγγέλου στο Νοσοκομείο Ρόδου και το ΕΚΑΒ

[ad_1]

Από το Γραφείο Τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Αγγέλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη διαχρονική απαξίωση του Νοσοκομείου Ρόδου που έχει οδηγήσει μεταξύ των άλλων και σε πλήρη εξουθένωση του προσωπικού, αναφέρθηκαν οι εργαζόμενοι κατά την περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννη Αγγέλου.

Κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό, εξωθώντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να φροντίσουν την υγεία τους, πληρώνοντας αδρά για υπηρεσίες που έπρεπε να τους παρέχονται απολύτως δωρεάν.

Η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου είναι εμφανής και στην κατάσταση του ίδιου του κτηρίου, τους κατεστραμμένους διαδρόμους, που δημιουργούν μη ασφαλείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και για το προσωπικό και για τους ασθενείς.

Η εγκληματική αυτή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων με την ανοχή και των τοπικών αρχών, οι οποίες δεν στήριξαν ποτέ την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, τη πλήρη στελέχωση των δομών Υγείας με μόνιμο προσωπικό, είναι συνειδητή επιλογή που πάει χέρι-χέρι με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Η ίδια απαξίωση και στον τομέα του ΕΚΑΒ που αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει την υπηρεσία, ιδιωτικοποιεί μέρος των υπηρεσιών του.

Ο Γιάννης Αγγέλου κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν και να εμπιστευτούν τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη μόνη αξιόπιστη μαχητική δύναμη και σύμμαχό τους, γιατί διεκδικεί διαχρονικά την ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων και όλων των δομών υγείας, και παλεύει μαζί με τον λαό για να ανοίξει ένας άλλος, τελείως διαφορετικός δρόμος για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού.

28/9/2023

[ad_2]

Source link

Scroll to Top