Οι πάροχοι στις ΗΠΑ καταργούν τα δίκτυα 2G – Τι σημαίνει αυτό


Advertisements

Στις αρχές Οκτωβρίου, έγινε γνωστό ότι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους στις ΗΠΑ, η T-Mobile, κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον αναπόφευκτο τερματισμό του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 2G, προσφέροντας δωρεάν τηλέφωνα σε πελάτες που εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτό.

Advertisements

H Magenta έχει ορίσει σαν ημερομηνία τερματισμού λειτουργίας του δικτύου 2G τις 2 Απριλίου 2024, επομένως, με τον καιρό να φτάνει, αρχίζουν να δρουν και άλλοι πάροχοι.

Advertisements

Το G δίπλα στο εκάστοτε δίκτυο 2G, 3G, 4G, 5G και 6G αντιπροσωπεύει το “generation”, δηλαδή τη γενιά. Η δεύτερη γενιά δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ή 2G, κυκλοφόρησε το 1991. Το 2G ήταν το πρώτο ψηφιακό πρότυπο τηλεπικοινωνιών, ενώ το 1G ήταν αναλογικό. Αυτό που εισήγαγε το 2G ήταν η δυνατότητα να έχουμε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντας μηνύματα SMS και τη δυνατότητα πραγματοποίησης ασφαλέστερων τηλεφωνικών κλήσεων που είναι κρυπτογραφημένες ψηφιακά.

Advertisements

Εκτός από την Τ-Mobile, όλοι οι άλλοι πάροχοι, συμπεριλαμβανομένων της AT&T το 2017, της Verizon το 2020 και της Sprint το 2021, έχουν καταργήσει τα δίκτυά τους.

Advertisements

Οι λόγοι της κατάργησης είναι πολλοί:

Advertisements

Κόστος συντήρησης — Το 2G (και το 3G) χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία σε σύγκριση με το 4G και το 5G. Επομένως χρειάζεται επιπλέον εργατικό δυναμικό για τη συντήρηση δύο ειδών δικτύων. Εφόσον το ένα είδος δεν χρησιμοποιείται πλέον από πολύ λιγότερους, μοιάζει λογικό να το καταργήσουν.

Advertisements

Άνοιγμα χώρου για νεότερες γενιές δικτύου — η κατάργηση του δικτύου 2G ανοίγει περισσότερες ζώνες συχνοτήτων για ανάπτυξη, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση περισσότερων κεραιών 4G και 5G.

Advertisements

Βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση — η νεότερη κυψελοειδής τεχνολογία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει, γεγονός που μπορεί γρήγορα να προσθέσει σημαντικές μειώσεις στο ενεργειακό κόστος.

Advertisements

Περίπου 15 δισεκατομμύρια από τις συσκευές IoT που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή στον κόσμο εξαρτώνται είτε από το 2G είτε από το 3G για την αποστολή και τη λήψη πληροφοριών. Επομένως, θα πρέπει είτε να αναβαθμιστούν είτε να προστεθούν σε αυτές εξαρτήματα που θα τις καθιστούν συμβατές με τα νεότερα δίκτυα.

Advertisements

Ακόμα, οι επηρεαζόμενοι θα πρέπει να δουν αν η κάρτα SIM M2M στη συσκευή τους υποστηρίζει 4G. Όλες οι κάρτες SIM M2M στις τρέχουσες συσκευές IoT διαθέτουν υποστήριξη 4G από προεπιλογή, αλλά αν έχουν μια συσκευή που είναι πολύ παλιά, μπορεί να μην έχει έρθει με μια που να την υποστηρίζει.

Advertisements

Ποια είναι τα οφέλη των νεότερων τεχνολογιών δικτύου σε σύγκριση με το 2G;

Advertisements

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που λαμβάνετε όταν κάνετε αναβάθμιση από μια συσκευή 2G σε μια που είναι συμβατή με τα δίκτυα 4G και 5G. Πρόκειται για ένα πολύ πιο αξιόπιστο δίκτυο, που σημαίνει λιγότερα προβλήματα σύνδεσης και την ταλαιπωρία που συνοδεύει αυτό. Παρέχει επίσης πολύ μεγαλύτερη κάλυψη σε σύγκριση με αυτό που προσφέρουν τα δίκτυα 2G ή ακόμα και 3G, επομένως θα έχετε σύνδεση δικτύου σε περισσότερες τοποθεσίες από πριν.

Advertisements

Μία από τις κύριες βελτιώσεις που έρχονται με μια νέα γενιά δικτύου είναι οι πολύ υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων και το εύρος ζώνης, που κάνει τα πάντα να λειτουργούν πιο γρήγορα από πριν, βελτιώνει την ποιότητα των κλήσεων και επιτρέπει ροή περιεχομένου βίντεο και ήχου.

Advertisements

Ακόμα, τα περισσότερα από τα προϊόντα τεχνολογίας που μπορούν να συνδεθούν σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σήμερα βασίζονται είτε στο 4G είτε στο 5G, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές 4G/5G θα μπορούν να «επικοινωνούν» και αλληλεπιδρούν με τον υπόλοιπο κόσμο του IoT.

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top