Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

[ad_1]

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2024, λόγω της ταχείας αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές Κινέζους προμηθευτές, με βάση τα στοιχεία που παρέχονται από την International Data Corporation (IDC).

Σύμφωνα με την έκθεση IDC, οι αποστολές της Apple μειώθηκαν κατά 9,6% στα 50,1 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο, από 55,4 εκατομμύρια μονάδες το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η Apple σημείωσε τη σημαντικότερη ετήσια πτώση μεταξύ των πέντε κορυφαίων εμπορικών σημάτων smartphone που καλύπτονται στην έκθεση.

Η Samsung ανέκτησε τη θέση της ως ηγέτης της αγοράς, την οποία είχε χάσει από την Apple το προηγούμενο έτος, κατακτώντας μερίδιο αγοράς 20,8% με αποστολές περίπου 60,1 εκατομμυρίων μονάδων, περίπου το ίδιο με πέρυσι. Το 2023, το μερίδιο αγοράς της ήταν 22,5% την ίδια περίοδο.

Αντίθετα, αφού πέρυσι ξεπέρασε τη Samsung και έγινε ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone για πρώτη φορά, η Apple παρουσίασε πτώση στο μερίδιο αγοράς από 20,7% σε 17,3%.

«Ενώ η IDC αναμένει από αυτές τις δύο εταιρείες να διατηρήσουν τη θέση τους στην υψηλή θέση της αγοράς, η αναζωπύρωση της Huawei στην Κίνα, καθώς και τα αξιοσημείωτα κέρδη από τις Xiaomi, Transsion, OPPO/OnePlus και vivo πιθανότατα θα έχουν και τους δύο OEM που αναζητούν περιοχές να επεκταθεί και να διαφοροποιηθεί», δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος του ομίλου στο IDC Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers.

Η Apple δεν μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον για το iPhone 15 στο κινεζικό κοινό, που επηρεάστηκε τόσο από την κυκλοφορία του Huawei Mate 60 όσο και από την απαγόρευση που υποστηρίχθηκε από το Πεκίνο από τα γραφεία ενός τεράστιου αριθμού κρατικών επιχειρήσεων στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευής θαλάσσιων λιμένων, εξόρυξης, μεταποίησης, εκπαίδευσης και επενδύσεων.

Η πτώση της Apple στις αποστολές σημειώθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία οι παγκόσμιες αποστολές smartphone το πρώτο τρίμηνο στην πραγματικότητα αυξήθηκαν κατά 7,8% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 289,4 εκατομμύρια μονάδες. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των αποστολών σε όλη την παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με την IDC.

[ad_2]

Source link

Scroll to Top