Λαϊκή Συσπείρωση: “Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ, σε Ρόδο, Κω και Σαντορίνη”


Advertisements

Eπιστολή προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου απο τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση ΠΣ για ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ στα νησιά:

Advertisements

Προς τον κ. Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Advertisements

Θέμα: Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ στη Ρόδο σε Αρχάγγελο, Λίνδο και Καλυθιές, στη Κέφαλο της Κω και στον Εμπορειό Σαντορίνης.

Advertisements

Η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει τα ταχυδρομικά καταστήματά της εταιρείας στη Ρόδο σε Αρχάγγελο, Λίνδο και Καλυθιές, στη Κέφαλο της Κω και στον Εμπορειό Σαντορίνης, στο όνομα της «αναδιάρθρωσης» και του «ανταγωνισμού», είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί.

Advertisements

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέπεια της «απελευθέρωσης» της ταχυδρομικής αγοράς, όπως επιτάσσουν οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες τις οποίες υλοποίησαν σταδιακά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-, ιδιαίτερα μετά και την ένταξη των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ και την τροπολογία-ταφόπλακα της ΝΔ το 2020. Στόχος η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ και η μεγαλύτερη κερδοφορία.

Advertisements

Οι ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας μπαίνουν συνεχώς στους κόφτες του καταστροφικού κριτηρίου «κόστους-οφέλους», με αποτέλεσμα αυτή τη φορά την ταλαιπωρία ιδιαίτερα ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων, αλλά και του κόστους που θα επιβαρυνθούν για να εξυπηρετηθούν από άλλα καταστήματα μακριά από τον τόπο τους.

Advertisements

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων ήταν μια πρώτη απάντηση σ’ αυτήν την απόφαση που απαξιώνει και υποβαθμίζει ολόκληρες περιοχές στα νησιά μας.

Advertisements

Είναι επιβεβλημένο το Περιφερειακό Συμβούλιο να συνταχθεί με τις ανάγκες των κατοίκων του Αρχαγγέλου, της Λίνδου, των Καλυθιών, της Κεφάλου της Κω και του Εμπορειού της Σαντορίνης και με τις διεκδικήσεις τους να μη κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ στην περιοχή τους.

Advertisements

Να ανακληθεί η απόφαση των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο των παραπάνω καταστημάτων.

Advertisements

Να μη κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ σε κανένα νησί.

Advertisements

Να μη γίνουν απολύσεις και να στελεχωθούν με επιπλέον μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των αναγκών των καταστημάτων.

Advertisements

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Advertisements

Ηλέκτρα Ροκονίδα

Advertisements

Βαγγέλης Σιγάλας

Advertisements

Μαρία Χατζηγιάννη

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top