Κίνδυνος από τις κατολισθήσεις στην Εύβοια – Απαιτούνται άμεσα μέτρα λέει ο Ευθύμιος Λέκκας


Advertisements

Κίνδυνος από τις κατολισθήσεις στην Εύβοια - Απαιτούνται άμεσα μέτρα λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Advertisements

Τεράστια είναι τα προβλήματα στην Εύβοια μετά το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας.

Advertisements

Αυτό διαπίστωσε σε αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, επισκεπτόμενος την Εύβοια ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Όπως τόνισε μιλώντας στο evima.gr, επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τον δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας συγκεκριμένα σημεία και διαπίστωσε δυστυχώς εκτεταμένες καταστροφές μετά το πέρασμα των δύο κυμάτων κακοκαιρίας που χτύπησαν το νησί.

Advertisements

Οι καταστροφές είναι μεγάλες και αφορούν δρόμους, σπίτια αλλά και υποδομές.

Advertisements

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές και ειδικά οι οδηγοί που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο από Αιδηψό σε Λίμνη και από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία και το αντίστροφο καθώς οι κατολισθήσεις συνεχίζονται.

Advertisements

«Θα πρέπει να γίνει μια σύσκεψη κυβέρνησης, περιφέρειας μαζί με τους δήμους ώστε να δοθεί οικονομική ενίσχυση στην βόρεια Εύβοια για να αποκατασταθούν οι ζημιές», σχολίασε επισημαίνοντας πως οι δήμοι δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος της αποκατάστασης σε οικονομικό επίπεδο.

Advertisements

To άρθρο Κίνδυνος από τις κατολισθήσεις στην Εύβοια – Απαιτούνται άμεσα μέτρα λέει ο Ευθύμιος Λέκκας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top