Η Samsung αποφάσισε να καταργήσει ένα από τα πιο σημαντικά τηλέφωνα Android


Advertisements

Σημαντικό ορόσημο στον τομέα των foldable smartphone αποτελεί η κατάργηση του θρυλικού original Samsung Galaxy Z Fold.

Advertisements

Tέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το πτυσσόμενο δεν θα λαμβάνει πλέον τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας. Το Galaxy Z Fold έμεινε εκτός λίστας συμβατών συσκευών και πέρυσι για το Android 13, παρά το γεγονός ότι, όταν το παρουσίασε η Samsung, υποσχέθηκε μια πλήρη τετραετία ενημερώσεων ασφαλείας για τη συσκευή.

Advertisements

Όταν λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2019, το Galaxy Fold ήταν… ανέτοιμο, το λιγότερο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung παραδέχτηκε ότι το κυκλοφόρησε βιαστικά προτού να είναι πλήρως έτοιμο και οι πρώτοι κριτικοί δικαίως παρατήρησαν ότι η συσκευή ήταν ένα πολύ ακριβό πρωτότυπο. Υπήρχαν προβλήματα με την οθόνη και τον μεντεσέ που έκαναν το smartphone πιο εύθραυστο από όσο θα έπρεπε, καθιστώντας το ουσιαστικά άχρηστο για πολλούς ανθρώπους.

Advertisements

Η Samsung ακύρωσε τα αρχικά της σχέδια για λανσάρισμα και ανακάλεσε όλες τις μονάδες που είχε στείλει και στη συνέχεια έψαχνε επί μήνες να βρει πώς να λύσει τα προβλήματα. Μέχρι τον Ιούλιο, δήλωσε ότι η έκδοση είχε διορθωθεί και ότι η βελτιωμένη και πιο αξιόπιστη έκδοση θα κυκλοφορούσε στην αγορά το φθινόπωρο.

Advertisements

Η τελική μορφή του Galaxy Fold ήταν μακριά από τέλεια, αλλά ήταν κάπως πιο ανθεκτική. Κόστιζε 2.000 δολάρια, ένα τεράστιο ποσό για μια πειραματική συσκευή. Είχε σταθερή απόδοση, καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μια ικανοποιητική εσωτερική οθόνη, αλλά επίσης μια μικρή εξωτερική οθόνη και έλλειψη ανθεκτικότητας. Αν και δεν έφταιγε εντελώς η Samsung, η εμπειρία λογισμικού ήταν επίσης άβολη, καθώς οι περισσότεροι προγραμματιστές τρίτων δεν είχαν προσαρμόσει τις εφαρμογές τους για τα, νέα τότε, foldable.

Advertisements

Παρά τα ελαττώματα, το Galaxy Fold της Samsung ήταν σημαντικό όχι τόσο για αυτό που ήταν, αλλά για αυτό που αντιπροσώπευε. Ήταν η πρώτη τολμηρή κίνηση της Samsung στα πτυσσόμενα και έθεσε τα θεμέλια για όλα όσα ήρθαν από τότε — και όχι μόνο από τη Samsung.

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top