Η μάχη της αποζημίωσης μετά από τροχαίο στη Λάρισα – Η έφεση του Δήμου μετά τη δικαίωση του οδηγού

[ad_1]

Η μάχη της αποζημίωσης μετά από τροχαίο στη Λάρισα - Η έφεση του Δήμου μετά τη δικαίωση του οδηγού

Οδηγός μηχανής διεκδικεί αποζημίωση μετά από τροχαίο ατύχημα στη Λάρισα. Αιτία όπως υποστηρίζει ήταν μια μεγάλη λακκούβα στο δρόμο…

Σε πρώτο βαθμό, ο οδηγός δικαιώθηκε για το τροχαίο που είχε στη Λάρισα, όταν η μηχανή του έπεσε μέσα σε μία λακκούβα και ανατράπηκε. Ο ίδιος τραυματίστηκε και όταν συνήλθε στράφηκε κατά του δήμου. Αρχικά ο δήμος Λαρισαίων υποχρεώθηκε να του καταβάλλει αποζημίωση 13.400 ευρώ. Ο δήμος έκανε έφεση και πλέον όλοι περιμένουν την τελική απόφαση.

Ομόφωνη ήταν η προ ημερών απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για την άσκηση έφεσης ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας κατά ενός πολίτη και της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας που υποχρέωσε τον Δήμο να του καταβάλλει το ποσό των 13.400 ευρώ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήρθε μετά την αγωγή του πολίτη σε βάρος του Δήμου Λαρισαίων, καθώς είχε τροχαίο ατύχημα επί της οδού Καραολή και Δημητρίου όταν η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ανετράπη λόγω της υπάρχουσας τότε στο συγκεκριμένο σημείο βύθισης του οδοστρώματος.

Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο τραυματισμός του, με το ατύχημα να οφείλεται κατά τον ίδιο σε «παράνομες πράξεις των οργάνων του Δήμου». Έτσι κινήθηκε δικαστικά και ζήτησε από τον Δήμο Λαρισαίων να του καταβάλλει το συνολικό ποσό των 214.820,00 ευρώ, ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας αλλά και ηθικής του βλάβης που, όπως υποστηρίζει, υπέστη συνεπεία τροχαίου ατυχήματος,

Η συζήτηση της αγωγής αυτής έλαβε χώρα στο ακροατήριο του Γ’ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας τον Νοέμβριο του 2022 με το δικαστήριο να κάνει εν μέρη δεκτή την αγωγή του ενάγοντος και να υποχρεώνει τον Δήμο Λαρισαίων να του καταβάλλει το συνολικό ποσό των 13.400 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία επίδοσης της αγωγής (7-6-2022) μέχρι την πλήρη εξόφληση.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η απόφαση αυτή επιδόθηκε στον Δήμο Λαρισαίων τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 2 Νοεμβρίου αποφασίστηκε η άσκηση έφεσης επί της πρωτόδικης απόφασης.

Έτσι πολίτης και Δήμος αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για να διευκρινιστεί ποιος θα πληρώσει τελικά τα «σπασμένα».

To άρθρο Η μάχη της αποζημίωσης μετά από τροχαίο στη Λάρισα – Η έφεση του Δήμου μετά τη δικαίωση του οδηγού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[ad_2]

Source link

Scroll to Top