Επεισόδια με Ρομά και στην Αλίαρτο! Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης – Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Μέγαρα

[ad_1]

Επεισόδια με Ρομά και στην Αλίαρτο! Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης - Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Μέγαρα

Επεισόδια με Ρομά σημειώθηκαν και απόψε (14.11.2023) στην Αλίαρτο, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους Ρομά και να ανοίξουν τον δρόμο, του πέταξαν μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ο κ. Ντασιώτης μεταφέρθηκε το Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

“Με χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι, για χιλιοστά δεν έχασα το μάτι”, δήλωσε ο δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Ντασιώτης, στο newsit.gr.

“Χθες μαζεύτηκαν αρκετοί Ρόμα που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο θάνατο του 17χρονου. Εδώ τους κατοίκους του ξέρω όλους και με ξέρουν όλοι. Το συζητήσαμε και τους έπεισα να μην γίνουν επεισόδια. Όμως απόψε ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είδα ανθρώπους από άλλες περιοχές που δεν τους ήξερα και τα πράγματα ξέφυγαν”.

Ο δήμαρχος περιέγραψε την στιγμή που δέχτηκε την επίθεση από ανθρώπους που -όπως υπογραμμίζει- ήρθαν για να κάνουν επεισόδια: “Έμαθα πως είχε μαζευτεί πάλι κόσμος στο σημείο και πήγα να ηρεμήσω τα πνεύματα. Ξαφνικά είδα κάτι άγνωστα πρόσωπα να μου κάνουν λεκτική επίθεση και να ανάβουν τα αίματα. Τότε, δέχτηκα από αυτούς τους ανθρώπους επίθεση με ένα μπουκάλι. Έχω κάνει τέσσερα ράμματα στο μάτι. Πήγα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και μου είπαν πως για λίγα χιλιοστά δεν έχασα το μάτι μου. Είναι θαύμα που δεν έχασα το μάτι μου”.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αλιάρτου ξεκαθάρισε πως τα επεισόδια είναι υποκινούμενα από ανθρώπους που θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση στην περιοχή.
“Εννοείται πως τα επεισόδια είναι υποκινούμενα και από μη Ρομά άτομα. Εδώ υπάρχει πένθος. Οι άνθρωποι θρηνούν. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια έχουν έρθει από άλλες περιοχές με πολύ συγκεκριμένους σκοπούς. Η μητέρα του παιδιού ήταν υπάλληλος του δήμου. Μια πολύ καλή οικογένεια”.

Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Μέγαρα

Στη Θεσσαλονίκη, Ρομά έστησαν πύρινα οδοφράγματα επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης μεταξύ των ΚΤΕΛ Μακεδονία και του κόμβου Λαχαναγοράς.

Νωρίτερα, έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας δεκάδες Ρομά έστησαν πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και φώναζαν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Χαλκίδα, αποκλείστηκε η περιοχή από τις Καμάρες μέχρι τα ΚΤΕΛ, όπου ρομά βρέθηκαν στην οδό Στύρων και άναψαν φωτιές σε λάστιχα, ξύλα και κάδους και πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς. 

Στα Μέγαρα, Ρομά συγκεντρώθηκαν στο ύψος του ΣΕΑ επί της εθνικής οδού, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και πετώντας πέτρες, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα μέχρι 21.30, οπότε άνοιξε ο δρόμος.

Σύμφωνα με το thriassio.gr, ομάδα Ρομά έσπασε τις τζαμαρίες του οχήματος τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο, ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.

To άρθρο Επεισόδια με Ρομά και στην Αλίαρτο! Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης – Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Μέγαρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[ad_2]

Source link

Scroll to Top