Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά για τον Τουρισμό

[ad_1]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά στο Γεράνι με θέμα: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας! Μαζί με τους εργαζόμενους του Τουρισμού στους αγώνες!»

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «χαιρετισμό θα απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Ανθούσης αναφέροντας : «Ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Πλατανιά και στην Περιφέρεια Κρήτης, σημαίνει περισσότεροι αγωνιστές που θα φέρνουν στο προσκήνιο τις ανάγκες των πολλών. Μόνο το Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις ελπίδες και τα όνειρα όλων εκείνων, οι οποίοι κουράστηκαν να βλέπουν την ανάπτυξή των λίγων να τσακίζει τις ζωές μας»
Στην ομιλία του , ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος, Ιωσήφ Αποστολάκης τόνισε ότι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου είναι η μοναδική εγγύηση ώστε να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.
Όπως είπε στο Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματικών, των αυτοαπασχολουμένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων. Μέσα στην περίοδο της πανδημίας κάναμε δεκάδες κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια ζητώντας μέτρα στήριξης για τους συναδέλφους αποσπάσαμε μόνο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και λόγια συμπάθειας. Την ίδια στιγμή που το τοπικό κράτος νομοθετούσε για την στήριξη των μεγαλοξενοδόχων, των tour operator , με την λογική ότι από την τουριστική ανάπτυξη θα κερδίσουμε όλοι, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό βίωναν τις συνέπειες από το ξέσπασμα της πανδημίας.
Τί να πρωτοθυμηθούμε; Έγκαιρα (από τα τέλη Φλεβάρη έως και τα μέσα Μάρτη) οι μεγαλοξενοδόχοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις στον Επισιτισμό άρχισαν να «ξεφορτώνουν» το εργατικό δυναμικό με τα λιγότερα δικαιώματα και απαιτήσεις. Τους ελαστικά απασχολούμενους, τους εξτρατζήδες, τους «ορισμένου χρόνου», τους ενοικιαζόμενους. Τους χιλιάδες αυτούς εργαζόμενους του κλάδου, που ενώ απολύονται δεν θεωρούνται απολυμένοι, που δεν έχουν καμιά «απαίτηση» από την επιχείρηση. Που σε αρκετές περιπτώσεις δεν γίνονται καν «βάρος του κράτος», καθώς δεν δικαιούνται Ταμείο Ανεργίας. Έπειτα ξεκίνησαν οι «προτροπές» στο προσωπικό που απέμεινε, τους «αορίστου χρόνου». Να μπουν κανονικές άδειες, να ληφθούν άνευ αποδοχών, να μεταβληθούν οι συμβάσεις σε εκ περιτροπής εργασία, να παραιτηθούν ακόμη , καθώς η κατάσταση άρχισε να «σκουραίνει»!!! Το συμπέρασμα που κάθε εργαζόμενος μπορεί να βγάλει αβίαστα, είναι ότι την ίδια στιγμή που το κράτος παρέμβαινε στηρίζοντας την τουριστική προβολή , δίνοντας εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των κερδών των μεγαλοξενοδόχων, χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου έμεναν χωρίς εισόδημα, στην επισφάλεια, χωρίς να είναι σίγουροι αν θα ξαναδουλέψουν. Ασυζητητί διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, απέρριψαν τα αιτήματα των εργατικών σωματείων, που διεκδικούσαν να προστατευτεί η ζωή και το εισόδημα των εργαζομένων. Για παράδειγμα αρνούνται τόσο καιρό να νομοθετήσουν ταμείο ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν ένα στοιχειώδες εισόδημα τον χειμώνα όταν τελειώνει η σαιζόν.
Τον λόγο πήρε επίσης, η Κουράκη Γεωργία , υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην παρέμβασή της τόνισε ότι : << Για τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπαίνει ζήτημα ούτε αφορισμού της τουριστικής οικονομικής δραστηριότητας ούτε υιοθέτησής της σε αντίθεση και σε βάρος άλλων κλάδων όπως της βιομηχανίας, της αγροτικής παραγωγής. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η τουριστική δραστηριότητα δεν πρέπει να υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, με διαφημιστικές καμπάνιες και προβολές που απέχουν πολύ από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ούτε βέβαια στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης να απαξιώνονται παντελώς οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις «μαθητείας», οι ενοικιαζόμενοι από τα δουλεμπορικά γραφεία, που σε συνθήκες απίστευτης εντατικοποίησης δουλεύουν με ολοένα και λιγότερο μισθό, πολλές φορές απλήρωτοι, χάνοντας ένα-ένα τα δικαιώματά τους, εργασιακά και ασφαλιστικά. Το δίλημμα και σ’ αυτές τις εκλογές είναι σαφές : θα εκλέξουμε περιφερειακή και δημοτικές αρχές που θα έχουν σαν κεντρική προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών ή τα κέρδη των λίγων ; >>
Τέλος, στην εκδήλωση μίλησε , ο Νίκος Βουρλάκης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Στην τοποθέτησή του ανέδειξε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι μέσα από τους φορείς τους, μπορούν να πιέσουν την εκάστοτε δημοτική αρχή που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.. Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Χανίων και στην Περιφέρεια όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν οι μόνοι που έφεραν την φωνή και τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος στα όργανα της τοπικής διοίκησης. Κατέληξε καλώντας τους παρευρισκόμενους τις μέρες που απομένουν να συμβάλουν ώστε να βγει ακόμα πιο δυνατή η φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να ενισχυθούν οι αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»



[ad_2]

Source link

Scroll to Top