“Εισβολή” Ισραηλινών και στη Ρόδο για αγορά ακινήτων και Golden Visa


Advertisements

Μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκίδας, της Ρόδου, των Χανίων και άλλων  περιοχών δέχονται καθημερινά τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες τηλεφωνήματα από Ισραηλινούς

Advertisements

Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και η αυξανόμενη ανασφάλεια για τους κατοίκους του Ισραήλ φέρνουν στην Ελλάδα χιλιάδες Ισραηλινούς, προς αναζήτηση ασφαλέστερης  κατοικίας.

Advertisements

Μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκίδας, της Ρόδου, των Χανίων και άλλων  περιοχών δέχονται καθημερινά τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες τηλεφωνήματα από Ισραηλινούς που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα και να πάρουν την “Χρυσή Βίζα”, προκειμένου να εγκατασταθούν για κάποιο καιρό – ή και μόνιμα – στην Ελλάδα, μακριά από τα πεδία των συγκρούσεων και από τις πόλεις που γίνονται στόχοι πυραυλικών επιθέσεων.

Advertisements

Πολλοί σκοπεύουν μάλιστα να μεταφέρουν εδώ την έδρα των επιχειρήσεων τους και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, που απευθύνονται σε διεθνή πελατεία.

Advertisements

Προηγήθηκαν τα funds
Μέχρι τώρα στην ελληνική κτηματαγορά πρωταγωνιστούσαν ισραηλινά funds και επενδυτικές εταιρείες, που “σάρωσαν” την τελευταία διετία την Αθήνα και τις τουριστικές περιοχές, αγοράζοντας κυρίως ξενοδοχεία, κτίρια που προσφέρονται για μετατροπή σε ξενοδοχεία και παντός είδους καταλύματα, και παλιά διαμερίσματα προς ανακαίνιση και ενοικίαση.

Advertisements

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς και τα γεγονότα που ακολούθησαν στο νότιο Ισραήλ και στη Γάζα, τη σκυτάλη  στην ελληνική αγορά κατοικίας έχουν πάρει απλοί πολίτες-φυσικά πρόσωπα και ισραηλινές οικογένειες.

Advertisements

Από όσους θέλουν να φύγουν από το Ισραήλ και να εγκατασταθούν κάπου με ασφάλεια, έχοντας εύκολη πρόσβαση στην πατρίδα τους, οι περισσότεροι επιλέγουν την Ελλάδα.
Οπως λένε κτηματομεσίτες και σύμβουλοι επενδύσεων σε ακίνητα, οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει “φιλικό” περιβάλλον γι αυτούς, χωρίς φανερό αντισημιτισμό, ενώ οι συνθήκες ζωής δεν διαφέρουν από την πατρίδα τους.

Advertisements

Τι αγοράζουν
Πολλοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν διαμερίσματα μέσου κόστους, καθώς δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα εγκατασταθούν εδώ μόνιμα, ή με προοπτική να επιστρέψου στο Ισραήλ μόλις ειρηνεύσει η περιοχή.

Advertisements

Μεγάλος όμως είναι και ο αριθμός εκείνων που προτίθενται να διαθέσουν πάνω από 250.000 ευρώ, πραγματοποιώντας μιά επένδυση που θα τους δώσει παράλληλα τη δυνατότητα να αποκτήσουν “χρυσή βίζα”, με δικαίωμα μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα και ελεύθερης μετακίνησης σε ευρωπαίκές χώρες.

Advertisements

Επισημαίνεται ότι τα 250.000 είναι μια συνηθισμένη μέση τιμή για διαμέρισμα 90 τετραγωνικών στο Τελ Αβίβ, τη Χάιφα και άλλες μεγάλες πόλεις του Ισταήλ.

Advertisements

Η μαζική άφιξη χιλιάδων υποψήφιων αγοραστών και μικροεπενδυτών εκτιμάται ότι θα έχει θετική επίδραση στην κτηματαγορά και ιδιαίτερα στην αγορά κατοικίας, που είχε αρχίσει να “κάνει κοιλιά” τους τελευταίους μήνες, καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Advertisements

Πηγή eretikos.gr

Advertisements
AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top