Δύσκολο διήμερο Τρίτη και Τετάρτη στην Κρήτη – Σφοδρές καταιγίδες με κεραυνούς και ανέμους

[ad_1]

Δύσκολο διήμερο Τρίτη και Τετάρτη στην Κρήτη - Σφοδρές καταιγίδες με κεραυνούς και ανέμους

Για ένα δύσκολο διήμερο την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη (05.09.23 – 06.09.23) με την εμφάνιση επικίνδυνων φαινομένων εν μέσω ισχυρής κακοκαιρίας κάνει λόγο η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, μετά από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Όπως αναφέρεται, προβλέπεται ραγδαία μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και θα επηρεάσουν κυρίως την Δυτική Κρήτη την Τρίτη.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Νότια Κρήτη, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περισσότερες λεπτομέρειες θα δίδονται στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης γίνεται σαφές, ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Μάλιστα υπενθυμίζεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

To άρθρο Δύσκολο διήμερο Τρίτη και Τετάρτη στην Κρήτη – Σφοδρές καταιγίδες με κεραυνούς και ανέμους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[ad_2]

Source link

Scroll to Top