Γ. Νικητιάδης: «Τελικώς έχει την αρμοδιότητα η κυβέρνηση για να κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

[ad_1]

Την πλήρη αδυναμία της Κυβέρνησης και του  «επιτελικού» της κράτους να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκληθεί στη Ρόδο με μετανάστες και πρόσφυγες να αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού εγκατεστημένοι σε πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους στο νησί θίγει με δήλωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.  Συμφώνως με τη δήλωση του Δωδεκανήσιου βουλευτή :

«Η πλήρης αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το μεταναστευτικό που δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και  αμαυρώνει την εικόνα της Ρόδου, αλλά παραμένει επι του παρόντος διαχειρίσιμο, είναι εμφανέστατη. Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει η Κυβέρνηση σε περίπτωση αύξησης των μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας.

Η στάση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Καιρίδη είναι απαράδεκτη.  Με σημερινές δηλώσεις του υπονοεί ότι οι Ρόδιοι επαγγελματίες εκμεταλλεύονταν  τους μετανάστες και με το πέρας της σεζόν αυτοί εμφανίστηκαν στην πόλη της Ρόδου.

Υπενθυμίζω στον κ. Καιρίδη τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας πως κατά τη θερινή περίοδο οι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νησί ήταν εντατικότατοι. Ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών; Μήπως τελικώς μιλάμε πάλι για μια ακόμη  αποτυχία του «επιτελικού» κράτους καθώς παρά τους ελέγχους δεν κατάφεραν να εντοπιστούν αυτοί οι άνθρωποι;

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου ζητάει επιτακτικώς την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας εδώ και μήνες.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου  έχει υπογράψει τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους του νησιού.

Η διαρκής επίκληση αναρμοδιότητας από υπουργούς της Κυβέρνησης αναδεικνύει την ανικανότητα του «επιτελικού» κράτους για να λειτουργήσει υπέρ του τόπου και των πολιτών.

Αναρωτιόμαστε αν τελικώς  το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη μπορεί να λύσει προβλήματα καθημερινότητας όπως αυτό της Ρόδου όπου διαχειρίσιμος αριθμός  μεταναστών έχουν αμαυρώσει την εικόνα του νησιού, την ίδια ώρα που και οι ίδιοι υποφέρουν τα πάνδεινα προσβλέποντας σε μια καλύτερη ζωή.

Ο κ. Καιρίδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν άλλα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι τα υφιστάμενα είναι υπερπλήρη.

Που θα οδηγηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός αν αυξηθούν λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή οι μεταναστευτικές ροές; Υπάρχει στοιχειώδης ανθρωπιστική προσέγγιση ; Υπάρχει στοιχειώδες ενδιαφέρον για την εικόνα της Ρόδου ;

Η επίσκεψη που είχε ανακοινώσει ο κ. Καιριδης μέσα στη Βουλή και σε δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ρόδου, αναβλήθηκε για να υποδεχθεί την υπ. Εσωτερικών της Μ.Βρετανίας από την οποία πως είπε δέχθηκε συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Είδε άραγε η Βρετανίδα υπουργός τις συνθήκες και τις εικόνες που βλέπουν καθημερινώς οι Ροδίτες ;

Τώρα μας λέει ο κ. Καιρίδης ότι θα επισκεφθεί το νησί με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Στυλιανίδη, που είναι οι  συναρμόδιοι υπουργοί.

Θα επισκεφθούν άραγε και την Κω και ειδικώς το χωριό Πυλί όπου οι εικόνες εδώ και μήνες ολόκληρους είναι οι ίδιες αν όχι χειρότερες από αυτές τις Ρόδου;  Αναρωτιέμαι αν τελικώς είναι αρμόδια η Κυβέρνηση που κυβερνά αυτόν τον τόπο.»

[ad_2]

Source link

Scroll to Top