Πάτρα: Εκλογικά κέντρα και κεντρικές εκδηλώσεις των τεσσάρων διεκδικητών


Advertisements

Advertisements

Τριάντα τρεις ημέρες και σήμερα μένουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι συνδυασμοί της Πάτρας βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να κορυφώσουν την προεκλογική τους δράση. Το μενού περιλαμβάνει εκλογικά κέντρα, περίπτερα, μεγάλες προεκλογικές εκδηλώσεις, αλλά και την επιλογή εκπροσώπου Τύπου.

Advertisements

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Κώστα Πελετίδη όσον αφορά το εκλογικό κέντρο θα ακολουθήσει την επιτυχημένη συνταγή του 2019. Το εκλογικό κέντρο της παράταξης θα λειτουργεί από τις επόμενες ημέρες επί της οδού Κολοκοτρώνη ανάμεσα σε Ρήγα Φεραίου και Αγίου Ανδρέου. Παράλληλα, την επόμενη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου έχει «κλειδώσει» η πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Εχει επιλεχθεί η πλατεία Τριών Συμμάχων και ομιλητής θα είναι ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Πελετίδης, όπου θα κάνει έναν απολογισμό της θητείας, αλλά και θα αναφερθεί στους μελλοντικούς στόχους. Τέλος, πιθανότατα εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης θα είναι η Αλεξάνδρα Αλάφη.

Advertisements

Η «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη έχει κλείσει το εκλογικό της κέντρο στην πλατεία Γεωργίου, απέναντι από το δημοτικό θέατρο «Απόλλων», το οποίο διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες για να ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του. Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος και οι συνεργάτες του εξετάζουν χώρο για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση, με έναν από αυτούς να είναι το Θεατράκι της Μαρίνας, αφού «άρεσε» η εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει εκεί ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Ωστόσο, η τελική επιλογή του χώρου και της ημερομηνίας θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές προβλέψεις του επόμενου διαστήματος. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού για την προεκλογική περίοδο.

Advertisements

Το «σπιράλ» του Πέτρου Ψωμά μας έχει συνηθίσει σε συμβολικές επιλογές. Μια τέτοια επιλογή φαίνεται πως πραγματοποιεί η παράταξη και για το εκλογικό της κέντρο. Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι θα στεγαστεί στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Πατρέως, με τον συμβολισμό ότι θα βρίσκεται στην οδό με το όνομα του ιδρυτή και απελευθερωτή της πόλης. Τα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν στις 15 Σεπτεμβρίου και εργάζονται δεκάδες μέλη της παράταξης για τη διαμόρφωση και λειτουργία του χώρου. Οσον αφορά την κεντρική εκδήλωση του «σπιράλ», θα έχει και αυτή συμβολικό χαρακτήρα. Θα γίνει την ημέρα της επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης στις 4 Οκτωβρίου. Τέλος, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα οριστεί ένα πρόσωπο ως εκπρόσωπος Τύπου, καθώς είναι στη φιλοσοφία του συνδυασμού πως όλα τα μέλη μπορούν να εκπροσωπούν επάξια την παράταξη.

Advertisements

Η «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» του Βασίλη Αϊβαλή θα λειτουργήσει εκλογικό κέντρο στην καρδιά της πόλης και θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες η ακριβής τοποθεσία του. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν γίνει οι διαμορφώσεις των χώρων και θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία. Επίσης, κοντά στις τελευταίες ημέρες του μήνα θα γίνει η κεντρική προεκλογική εκδήλωση και εξετάζονται οι χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την εκδήλωση. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη θα αποκτήσει εκπρόσωπο Τύπου εντός των ημερών και θα είναι πιθανότατα ένα πρόσωπο εκτός δημοσιογραφικού χώρου, με ερείσματα στην κοινωνία.

Advertisements

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςSource link

Advertisements
Scroll to Top