Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους μεταναστών στη Χίο – Έριξε προειδοποιητικές βολές το Λιμενικό


Advertisements

Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους μεταναστών στη Χίο - Έριξε προειδοποιητικές βολές το Λιμενικό

Advertisements

Σε θαλάσσια περιοχή της Χίου, το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε μετά από επεισοδιακή καταδίωξη – οι άνδρες του Λ.Σ. αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικές βολές – 33 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.

Advertisements

Όλα έγιναν σήμερα (5.9.2023) τις πρώτες πρωινές ώρες όταν δυο περιπολικά του Λιμενικού εντόπισαν φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος με μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, ανατολικά της Χίου.

Advertisements

Μόλις οι επιβαίνοντες στο σκάφος με τους μετανάστες είδαν τα περιπολικά του Λιμενικού Χίου, άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς για να ξεφύγουν. Οι Λιμενικοί έκαναν ηχητικά και φωτεινά σήματα στο σκάφος για να σταματήσει, αλλά αυτό αποδείχτηκε μάταιο.

Advertisements

Τα σκάφη του Λιμενικού έριξαν τότε προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και τότε το σκάφος με τους μετανάστες σταμάτησε.

Advertisements

Στη συνέχεια οι Λιμενικοί, περισυνέλλεξαν με ασφάλεια τους 33 μετανάστες (32 άνδρες και 1 γυναίκα) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ.Τ. «ΒΙΑΛ».

Advertisements

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών βυθίστηκε.

Advertisements

To άρθρο Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους μεταναστών στη Χίο – Έριξε προειδοποιητικές βολές το Λιμενικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

AdvertisementsSource link

Advertisements
Scroll to Top