Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους μεταναστών στη Χίο – Έριξε προειδοποιητικές βολές το Λιμενικό

[ad_1]

Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους μεταναστών στη Χίο - Έριξε προειδοποιητικές βολές το Λιμενικό

Σε θαλάσσια περιοχή της Χίου, το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε μετά από επεισοδιακή καταδίωξη – οι άνδρες του Λ.Σ. αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικές βολές – 33 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.

Όλα έγιναν σήμερα (5.9.2023) τις πρώτες πρωινές ώρες όταν δυο περιπολικά του Λιμενικού εντόπισαν φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος με μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, ανατολικά της Χίου.

Μόλις οι επιβαίνοντες στο σκάφος με τους μετανάστες είδαν τα περιπολικά του Λιμενικού Χίου, άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς για να ξεφύγουν. Οι Λιμενικοί έκαναν ηχητικά και φωτεινά σήματα στο σκάφος για να σταματήσει, αλλά αυτό αποδείχτηκε μάταιο.

Τα σκάφη του Λιμενικού έριξαν τότε προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και τότε το σκάφος με τους μετανάστες σταμάτησε.

Στη συνέχεια οι Λιμενικοί, περισυνέλλεξαν με ασφάλεια τους 33 μετανάστες (32 άνδρες και 1 γυναίκα) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ.Τ. «ΒΙΑΛ».

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών βυθίστηκε.

To άρθρο Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους μεταναστών στη Χίο – Έριξε προειδοποιητικές βολές το Λιμενικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[ad_2]

Source link

Scroll to Top